Update: Reddingsactie voor kat in boom Oldenzaal succesvol afgerond

Oldenzaal – Vanaf zondagmorgen 11:00 uur is zijn verschillende instantie’s druk geweest met het redden van een kat die op ongeveer 8 meter in een boom zat.

Vanmorgen zijn ze begonnen met een zoekactie, waarna gedacht werd dat de kat zich in een hol onder de grond bevond. Een medewerker van de dierenambulance was reeds begonnen met het graven van gaten om zo bij de kat te kunnen komen, ook werd hierbij de brandweer gewaarschuwd.

De kat bleek echter precies boven de plek ze zitten, waar men aan het graven was.

De brandweer heeft gekeken of zij met een hoogwerker bij de kat konden komen, echter was dit niet mogelijk om de grote hoogwerker goed te kunnen positioneren, waarna besloten werd om te wachten totdat de kat zelf uit de boom kwam.

Om 15.30 uur bleek dit echter niet het geval, en werd de brandweer wederom opgeroepen om te kijken of ze iets konden betekenen.
In de tussentijd was ook een boomverzorgingsbedrijf gewaarschuwd, die met een kleinere hoogwerker wel bij de kat kon komen.

Omstreeks 17:00 uur lukte het om de kat te bereiken, en de kat veilig in het mandje naar beneden te krijgen.

De eigenaresse en de kinderen waren dolblij dat hun kat weer veilig op de grond stond, en werd snel meegenomen om thuis op te warmen.

(foto: News United)