Kluis gedumpt voor verkeerscontrole, vrouw uit Oldenzaal aangehouden

Amsterdam Zuidoost – Bij een verkeerscontrole op het Annie Romeinplein vrijdag 28 oktober heeft de politie negen personen aangehouden voor uiteenlopende feiten, waarvan vijf vrouwen voor het dumpen van een kluis uit een auto. De Belastingdienst inde 138.850 euro aan openstaande belastingschulden en nam 70 voertuigen in beslag.

Controle politie belastingdienst
Voor de controle is gebruik gemaakt van ANPR (Automatic Number Plate Recognition). Aan de hand van deze selectie zijn honderden voertuigen gecontroleerd. De aanhoudingen hielden verband met poging tot doodslag, negeren stopteken, rijden onder invloed met ongeldig verklaard rijbewijs, bezit softdrugs en niet voldoen aan bevel of vordering.

Poging tot doodslag
De bestuurster van een personenauto negeerde op de Gooiseweg het volgteken en stopteken van een motoragent en ging er met hoge snelheid vandoor. Op een gegeven moment gooiden de inzittenden een kluis uit de auto en reed de motoragent zijn motor hierop stuk. Hij raakte niet gewond. Een andere auto, geen politie, reed ook tegen de kluis, waarna een voorwiel afbrak. De vijf inzittenden in de leeftijd van 20, 34, 41, 48 en 52 jaar afkomstig uit Capelle aan den IJssel, Den Haag en Oldenzaal zijn aangehouden en zitten nog vast. De politie nam verschillende sieraden, vermoedelijk afkomstig van diefstal, in beslag.

(Bron: politie)