FOTO: Chaos op Vos de Waelstraat in Oldenzaal, dronken bestuurder vliegt met auto op de kop

Oldenzaal – Van zondag op maandagnacht kreeg de politie melding dat er een ongeval was gebeurd aan de Vos de Waelstraat in Oldenzaal. Een auto zou hierbij over de kop zijn gegaan.

Toen de politie ter plaatse kwam troffen zij een behoorlijke chaos aan. Gelukkig was er, gezien het tijdstip, weinig verkeer op de weg. Bij het ongeval zijn geen slachtoffers gevallen. De bestuurder kon zelf uit zijn voertuig klimmen, en kwam er met wat schrammen vanaf.

Het ongeval was gezien door enkele voorbijganger. Het viel de politie op dat de bestuurder bloeddoorlopen ogen had, met dubbel tong sprak en wankel op zijn benen stond. Daarom kregen ze al snel de indruk dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde.

Uit onderzoek bleek dat de bestuurder een zogenaamde “beginnend bestuurder” is en dat hij dus een maximaal promillage van 0,2 in zijn bloed zou mogen hebben. Hij overschreed deze grens echter ruim met 2 promille. Hiervoor heeft hij dan ook zijn rijbewijs moeten afgeven en zal er een proces-verbaal worden opgemaakt.

(bron: politie)