Man in Oldenzaal vlucht voor politie maar wordt omsingeld en aangehouden

Oldenzaal – Woensdagmorgen 24 augustus zag een oplettende politieagent een voor hem bekend voertuig staan aan de Dr. Schaepmanstraat in Oldenzaal. Het viel hem op dat deze auto voorzien was van Duitse kentekenplaten waar normaal Nederlandse platen op horen te zitten.

Uit onderzoek bleek dat deze Duitse kentekenplaten waren gestolen in Duitsland en gesignaleerd stonden. Tevens kwam naar voren dat de eigenaar van deze auto nog een aantal dagen moest zitten vanwege een eerdere straf. De agent heeft deze informatie doorgegeven en is met een aantal andere collega’s gaan kijken bij het adres waar de eigenaar zich vermoedelijk bevond.

Hier zijn ze aan de bel gegaan en het bleek dat de persoon in de woning was. Deze bedacht zich geen moment en nam de benen door via de achterzijde en een schutting te vluchten. Toen hij op het dak van een nabije schuur zat kwam hij tot de conclusie dat hij was omsingeld en gaf zich over.

De man is ingerekend en zal zijn openstaande dagen moeten uitzitten. Daarnaast zal hij zich moeten verantwoorden voor de Duitse kentekenplaten die op zijn auto zaten.

(bron: politie)