Hennepplantage ontdekt in woning Hengelo, 4 mannen aangehouden

Hengelo – Naar aanleiding van een anonieme melding werd op maandag 22 juni een inwerking zijnde hennepkwekerij op het Weustinkplantsoen in Hengelo aangetroffen.

In de woning werden 277 hennepplanten, een in aanbouw zijnde kweekruimte en de benodigde apparatuur in beslag genomen. In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuur vernietigd. Vier mannen tussen de 25 en 49 jaar uit Hengelo, Enschede en Nieuwegein, werden in de woning aangehouden en zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar. Daarnaast is het gevaarlijk zowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt.

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

(Bron: politie)

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook Tips of beelden? WhatsApp/Telegram: 06-24684900 | info@112Oldenzaal.nl