Zeer grote industriebrand Pre Pain Kleibultweg

Oldenzaal, 4 juni 2013

Vanmiddag is Brandweer Twente gealarmeerd voor een brand in een bedrijfspand aan de Kleibultweg in Oldenzaal.

Vanwege de hevige rookontwikkeling en het feit dat de brand moeilijk te bereiken was, is opgeschaald naar zeer grote brand. Bij de brand zijn 150 brandweermensen uit heel Twente ingezet.
Vandaag omstreeks 12.30 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een bedrijfspand in Oldenzaal. Deze brand ging gepaard met hevige rookontwikkeling. Daarom zijn een aantal panden in de directe omgeving ontruimd. Het ging hierbij om één woning en een bedrijfspand met ongeveer 300 medewerkers. Mensen werden geadviseerd uit de rook te blijven en ramen en deuren te sluiten. De Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) heeft continu metingen verricht naar de concentratie gevaarlijke stoffen in de rook. De brandweer heeft geen verhoogde concentratie gemeten, die gevaarlijk is geweest voor mens en dier.

Loco-burgemeester Trees Vloothuis is vanmiddag ter plaatse geweest en heeft haar medeleven betuigd aan de directie van het bedrijf. “Een mooi bedrijf is voor Oldenzaal verloren gegaan. Ik wens alle betrokkenen heel veel sterkte.”

Bij de brand zijn brandresten neergekomen in de omgeving van de brand. Dit zijn roetdeeltjes. Deze roetdeeltjes zijn niet gevaarlijk en kunnen in een vuilcontainer gedeponeerd worden.

Om omstreeks 18.30 uur werd het sein brandmeester gegeven. De brandweer verwacht nog de hele avond bezig te zijn met nablussen. De brand is vermoedelijk ontstaan in de koel-vriesmachine in het bedrijfspand. Het pand kan als verloren worden beschouwd. Een naastgelegen pand is door een goede inzet van de brandweer behouden. Er zijn geen slachtoffers gevallen bij de brand.

VIDEO:

(bron en video: Brandweer Twente)
(foto’s: 112Oldenzaal.nl en Justin Visser | J. Visser Fotografie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *