Burgernet

burgernetlogo1

Veiligheid in uw woonomgeving is van groot belang. Met Burgernet kunnen we daar gezamenlijk wat aan doen.

Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen de gemeente Oldenzaal, politie en burgers. De politie heeft uw hulp als burger hard nodig. Want Burgernet, dat bent u!

Wat is Burgernet?

Burgernet is een telefonisch netwerk van inwoners en (medewerkers van) bedrijven uit de gemeente. Deze mensen hebben zich aangemeld om in bepaalde situaties de politie te ondersteunen bij een opsporingsactie. De centralist van de politiemeldkamer start, na een melding van bijvoorbeeld een inbraak, overval of een vermist kind, een Burgernetactie op.

De Burgernetdeelnemers krijgen een ingesproken bericht via de mobiele of vaste telefoon of een tekstbericht per SMS met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Gewoon vanuit de eigen woning, op straat of vanaf de werkplek. Zo kunt u direct behulpzaam zijn bij de opsporing van bijvoorbeeld dader(s), een voertuig of een vermist kind.

Na afloop ontvangen alle ingeschakelde Burgernetdeelnemers een bericht over de afloop van de actie. Zo vergroten we samen de kans dat een vermist kind snel wordt opgespoord of dat een verdachte sneller wordt gepakt. Met dank aan u!

Burgernet werkt!

Burgernet is sinds november 2008 succesvol actief in een aantal gemeenten in Nederland. In veel van deze plaatsen heeft het systeem al tot successen geleid. Op de website www.burgernet.nl leest u meer over Burgernet.

Aanmelden

Wilt u ook een actieve rol spelen bij de veiligheid van uw woon- en leefomgeving? Meld u zich dan vandaag nog aan. Dat gaat via de website www.burgernet.nl. U kunt ook meerdere personen op één adres opgeven. Hoe meer deelnemers aan Burgernet, hoe groter de kans dat gemeente, politie en burgers samen verdachte personen, voertuigen of vermiste personen opsporen en de veiligheid in onze gemeente wordt verhoogd. Aanmeldingen worden vertrouwelijk behandeld. De door u verstrekte persoonsgegevens worden bovendien niet voor andere doeleinden gebruikt.

Laat van u horen met Burgernet!

(bron: burgernet.nl)