Voorkom inbraken in de wintermaanden

inbreken201011-1

Licht zet inbrekers in het zicht

De donkere dagen zijn weer aangebroken en de cijfers laten zien dat het aantal woninginbraken dan stijgt. De meeste inbraken vinden in de donkere wintermaanden plaats.

Naast een duidelijke stijging in de wintermaanden tonen de inbraakcijfers ook een verschuiving van het tijdstip waarop inbrekers hun slag slaan. In de wintermaanden zijn inbrekers actiever in de avonduren, terwijl zij ’s zomers een voorkeur lijken te geven aan de middag. Daarom wordt de campagne ‘Licht zet inbrekers in het zicht’ gehouden, die bewoners alert maakt op het risico dat zij in de donkere uren lopen om slachtoffer te worden van diefstal uit hun woning. Kernbegrippen als licht, zicht, tijdschakelaars en sociale controle worden tijdens de campagne onder de aandacht van de bewoners gebracht.

Verlichting
Bewoners wordt aangeraden om tijdschakelaars te gebruiken om binnen- en buitenverlichting bijtijds te laten inschakelen en om de binnenverlichting op wisselende plekken aan en uit te laten gaan. Ook degelijk hang- en sluitwerk en goed zicht vanuit de omgeving op alle toegangsdeuren maakt het inbrekers moeilijker. De combinatie van zicht, verlichting en inbraakwerend hang- en sluitwerk maakt de kans op ontdekking groter.

flyerlicht zet inbrekers in het zicht357px_tcm20-527404

De pakkans vergroten hebt u zelf in de hand 

De politie roept u ook op alert te zijn op uw omgeving. Ziet u vreemde of verdachte situaties, geef die dan zo snel mogelijk door via alarmnummer 112. Als u personen ziet die niet in uw buurt thuishoren en die opvallen door hun meer dan normale aandacht voor woningen in de omgeving, aarzel dan niet en neem contact op met de politie.

Ook is het belangrijk om te melden met welke voertuigen deze mensen zich verplaatsen. Vooral de signalementen van deze verdachte personen en voertuiggegevens zoals merk, type of kenteken kunnen de politie helpen zaken op te lossen. Dus vertrouwt u het niet of ziet u iets verdachts, aarzel niet en bel 112!

(bron: politie.nl)

Be the first to comment

Geef een reactie