NL-ALERT

alertnl

Wat is NL-Alert?
NL-Alert is een aanvullend alarmmiddel van de overheid voor op de mobiele telefoon. Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen. Kijk nu op de instelhulp of jouw mobiel al geschikt is.

Waarom NL-Alert?
Met het aanvullende alarmmiddel NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. Zo kunnen meer mensen worden bereikt en worden mensen beter geïnformeerd.

Hoe werkt NL-Alert?
De overheid zendt een tekstbericht naar de mobiele telefoons in de directe omgeving van een (dreigende) noodsituatie. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt NL-Alert óók als het netwerk overbelast is.

NL-Alert is gratis en anoniem. Bij NL-Alert is je privacy gewaarborgd. De berichten worden alleen uitgezonden in het gebied waar de noodsituatie zich voordoet. Je naam en telefoonnummer zijn hiervoor niet nodig en blijven dus onbekend.

In welke situaties wordt NL-Alert gebruikt?
NL-Alert wordt ingezet bij levens- of gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand waarbij giftige rook vrijkomt, explosiegevaar of een overstroming.

In 2013 zendt de overheid twee controleberichten uit. Aan de hand van de controleberichten kunnen mensen nagaan of hun mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Het eerste controlebericht is uitgezonden op maandag 4 februari. Het volgende controlebericht wordt op maandag 4 november 2013 rond 12:00 uur uitgezonden. Kijk nu op de instelhulp of jouw mobiel al geschikt is.

Hoe ontvang ik NL-Alert?
Met de NL-Alert instelhulp kun je zelf kijken of jouw mobiele telefoon geschikt is om NL-Alert te ontvangen. In een paar stappen stel je je toestel in.

Alle aanbieders van mobiele telefonie ondersteunen NL-Alert op 2G en op 3G. De overheid houdt de ontwikkelingen op het gebied van 4G goed in de gaten.
Het aantal mobiele telefoons dat NL-Alert kan ontvangen, loopt de komende tijd snel op. In de toekomst is NL-Alert standaard beschikbaar op zo goed als alle mobiele telefoons. Klik HIER voor de instelhulp!

Meer informatie?
Wil je meer informatie over NL-Alert? Ga naar rijksoverheid.nl/contact. Je kunt ook bellen naar 1400 op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur (lokaal tarief).

De campagne NL-Alert valt onder verantwoordelijkheid van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

header_achterliggend_campagne

LEES OOK:

Tips, foto’s of videobeelden? Mail ons: info@112Oldenzaal.nl

Be the first to comment

Geef een reactie